Waarom speciaal puppyspeelgoed?

Leuk speelgoed voor puppy’s. Een pup heeft andere behoeften dan een volwassen hond. Voor iedereen die wel eens een puppy heeft gehad, zijn de scherpe tandjes welbekend en daarmee de schade die een pup in hele korte tijd kan aanrichten in je huis. Omdat puppy’s nog zo schattig klein zijn, is veel ‘gewoon’ speelgoed voor puppy’s simpelweg te groot. En tot slot, moeten ze nog veel leren en is alleen zijn in het begin best spannend. Onderstaand een overzicht van de verschillende soorten puppy speelgoed en natuurlijk de leukste items per categorie.

Puppyspeelgoed – knuffels

Puppy Bunny knuffelKnuffels zijn leuk speelgoed voor puppy’s omdat ze er enerzijds mee kunnen spelen, anderzijds ze het ook als ‘vriendje’ gaan zien. Dat is best fijn als je net bent weggehaald bij je ouders en gaat wennen bij je nieuwe baasjes. Als een pup erg veel last heeft van verlatingsangst zijn er ook speciale knuffels voor puppy’s met het gevoel van een hartslag. Voor de pup geeft dit een veilig en geruststellend gevoel omdat het aanvoelt als de hartslag van de moeder.

Onze favoriet ‘gewone’ knuffel is het knuffelkonijn omdat deze lekker zacht is, duurzaam en een leuke pieper en knisperfolie heeft waardoor het voor de pup extra leuk is om ermee te spelen. Daarnaast wordt een deel van de opbrengst van de Bunny Puppy lijn geschonken aan Hulphond Nederland.

Puppyspeelgoed – kauwspeelgoed dat niet kapot gaat

Puppy’s zijn voorzien van een setje vlijmscherpe tandjes die werkelijk overal doorheen lijken te bijten. Omdat pups tandjes krijgen willen ze graag overal aan kauwen. Om te voorkomen dat je interieur eraan gaat is het verstandig wat kauwspeelgoed aan te schaffen voor je viervoeter. Dat is niet alleen leuk, maar helpt ook de tandjes gemakkelijker doorkomen en masseert daarnaast het tandvlees. Puppy bal veilig biosafe

Er is speciaal kauwspeelgoed voor puppy’s die tegen de scherpe tandjes kan (niet geadviseerd voor volwassen honden) en daarnaast voorzien is van een fruit smaakje voor een frisse adem en een piep die het aantrekkelijk maakt om erin te bijten. Een ander speeltje waar wij fan van zijn is de roze Can Toy omdat deze ook voorzien is van een leuk lampje en mogelijkheid om lekkere traktaties in te stoppen.

Puppyspeelgoed – snackspeelgoed

Snacks…welke hond is er niet gek op? Er zijn dan ook een hoop leuke speeltjes beschikbaar die je kunt vullen met wat lekkers zodat je pup zich niet verveeld en wat moeite moet doen om bij de snack te komen. Kong heeft een pasta op de markt speciaal voor pups die in speelgoed aangebracht kan worden d.m.v. een handige spuitbus. Deze pasta is gemakkelijk verteerbaar en bevat geen transvetten. Je kunt deze in alle Kong speeltjes gebruiken maar past ook in leuk snack speelgoed van andere fabrikanten.

Een andere leuke manier om je puppy te laten spelen met eten is het gebruik van een snuffelmat waarin je snoepjes kunt verstoppen. Hierdoor is je pup lekker lang bezig en een ideale oplossing tegen verveling en schrokken. Er zijn speciale snuffelmatten beschikbaar voor puppy’s die wat zijn aangepast aan het formaat.

Puppyspeelgoed – apporteerspeelgoed

De standaard tennisballen zijn vaak veel te groot voor pups om mee te spelen. Er is daarom speciaal apporteerspeelgoed voor pups beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan mini tennisballen met een leuke pieper. Ook halterspeelgoed kan hier geschikt voor zijn, mits deze een zachte structuur hebben en geschikt zijn voor pups.

Voorzichtigheid met de manier van apporteren bij honden onder de 9 maanden

Wees wel voorzichtig met het aanleren van apporteren, zeker onder de 9 maanden. De plotselinge draaibewegingen zijn niet goed voor de gewrichten van de pup. Je kunt je pup zeker wel met apporteerspeelgoed bezighouden door te starten op een verantwoorde manier, bijvoorbeeld door het speelgoed te verstoppen en je pup dit te laten zoeken. Een andere mogelijkheid is om te apporteren in het water als dat voor je pup nog niet te spannend is.

Net een pup in huis genomen en op zoek wat je allemaal nodig hebt? Wij bieden een super voordelig puppy starterspakket aan met allerlei handige spullen voor de hond.