Wat doet mijn hond als ik niet thuis ben?

Als hondeneigenaar heb je daar misschien al eens over nagedacht, of wellicht weet je het al omdat je je hond hebt bespioneerd. De afgelopen jaren zijn er aardig wat video’s verschenen op internet van mensen die verschillende camera’s in hun huis opstelde en GoPro’s vastmaakte aan hun hond om erachter te komen. Onderstaand een overzicht van wat uiteenlopende lijstjes met dingen die honden doen… als jij niet thuis bent.

Coby de sloopkogel – hilarische beelden!

Coby is een labrador die normaal gesproken niet alleen in de woonkamer mag blijven. De eigenaren besluiten een aantal camera’s te plaatsen en Coby alleen in de woonkamer te laten terwijl zij weggaan. Ze leggen wat speelgoed voor het dier neer zodat ze kan spelen. Omdat de camera’s maar 20 minuten kunnen opnemen, moeten de eigenaren daarna weer terug. Wat doet mijn hond als ik niet thuis ben

De opnames blijken hilarisch. Coby sloopt van alles maar weet op een gegeven moment een doos cornflakes te bemachtigen die opgegeten moet worden. Het hoofd gaat echter te ver in de doos en de labrador loopt vervolgens een paar minuten met de doos compleet over het hoofd door het huis. Ondanks dat de eigenaren maar 20 minuten weg zijn geweest heeft Coby de volgende schade weten aan te richten:

 

  • Een rol toiletpapier door de kamer
  • 3 zakken hondensnoepjes open gemaakt en gegeten
  • 1 zak chips van de tafel opgegeten
  • Doos cornflakes opgegeten
  • Wateropslag plastic tank op gekauwd
  • Poging tot moord op een GoPro camera

Benieuwd naar de beelden? Bekijk ze hier

Gohan, de heilige husky

Gohan is een husky die gespioneerd gaat worden door zijn baasje. Hier wordt een GoPro camera op zijn rug aan het tuigje vastgemaakt. Zodra de eigenaar vertrekt gaat de husky naar boven uit het raam kijken of de eigenaar weggaat. Gohan loopt daarna nog eens naar de deur, neemt een korte nap, loopt naar het bed en twijfelt even om erop te springen, maar bedenkt zich. Daarna speelt hij wat en zodra hij de autodeur hoort rent hij naar de deur. Heel onschuldig en schattig. Bekijk de video hier.

Nicki en Brake, de reupende bank-kont-krabbers

Tja, niet alle beelden zijn altijd even grappig om terug te zien. Een eigenaar laat zijn twee honden Nicki en Drake alleen achter met een camera in woonkamer. De deur is amper dicht en twee beesten springen op de bank om met elkaar te stoeien. Er komt wat speelgoed bij en de twee hebben het goed naar hun zin. Een van de honden besluit echter om zijn ‘kont-krab-stunt’ op de bank uit te voeren. Hondeneigenaren kennen het vreemde principe, de hond heeft jeuk aan de uuuuh tja opening in de kont en laat zijn achterpoten zakken en met zijn voorpoten trekt hij zich naar voren zodat zijn kont over de grond schuurt. Echter gebeurt het hier op de bank. De andere hond besluit dat het tijd is voor de volgende stap en begint de ‘kont-krab-hond’ te reupen. De kont gaat daarna nog één keer uitgebreid over de bank tot de eigenaar thuis is… beelden hier. 

Daisy, popcorn en belletje lellen

Daisy is een labrador die in een huis woont met nog twee andere labradors (en twee eigenaren uiteraard, ze wonen niet op zichzelf). De eigenaren besluiten Daisy alleen thuis te laten voor een half uurtje en leggen wat ‘valstrikken’ klaar om te kijken of de hond braaf is. Met maar liefst 8 camera’s wordt de boel opgenomen. Ze laten op tafel een schaal met popcorn staan en op een andere tafel nog een restant van wat eten, waarvan ze weet dat ze er absoluut niet aan mag zitten. Wel wat gemeen dus….

Zodra de deur dichtgaat begint Daisy eerst te piepen en door het huis te zoeken of iedereen echt weg is. Als ze ontdekt dat dat zo is lijkt het piepen niet meer nodig want ze heeft haar ogen op de schaal popcorn gericht, die ze vervolgens compleet leeg eet. Daarna gaat ze even liggen en valt kort in slaap, om vervolgens wakker te worden en de etensresten te ontdekken. Je raadt het al, die gaan er ook direct in. Tien minuten voor de eigenaren echt naar binnen gaan ze nog even belletje lellen bij Daisy, die naar de deur kijkt wat er gebeurt en start te blaffen.

Als de baasjes thuiskomen en ze houden de lege schaal popcorn voor haar neus en vragen intens of zij dit heeft gedaan, gaat ze langzaam aan volledig op haar rug liggen. Dezelfde schuldige ogen zijn terug te zien bij het lege bord.. Voor de video klik hier. 

Conclusie

Zoals je ziet zijn de activiteiten van de honden nogal divers. Opvoeding, ras of het gebruik van boobytraps? Wie zal zeggen wat er nou echt voor zorgt dat de ene hond zich netjes aan het gedragen was als jij niet thuis was, terwijl andere zagen dat de kat was vertrokken en veranderde in muizen. Misschien een leuke tip om dit ook eens bij je eigen hond te proberen. Wij zijn in ieder geval benieuwd naar de beelden dus die zijn altijd welkom!

Lieve poot,

Dr. Dibbus