We willen allemaal het beste voor onze trouwe viervoeters. Helaas kunnen er toch bepaalde problemen ontstaan, waardoor het welzijn van je hond wordt belemmerd. Gewrichtsproblemen komen relatief vaak voor en kunnen voor vervelende klachten zorgen. Het weerhoudt je huisdier er onder andere van om lekker te kunnen rennen en spelen. Maar naast fysieke beperkingen kan pijn ook invloed hebben op de mentale gesteldheid van je hond.

Slijtage van het kraakbeen en ontstekingen van gewrichten

De meest voorkomende vorm van gewrichtsklachten zijn artrose of slijtage. Bij slijtage verdwijnt het kraakbeen geleidelijk aan en worden de gewrichten stijf. De beweeglijkheid wordt minder en uiteindelijk zal dit pijn gaan doen. Bij artrose is er sprake van een pijnlijke ontsteking in de gewrichten die veroorzaakt wordt door slijtage. Gewrichtsproblemen kunnen bij zowel jongere- als oudere honden voorkomen. De meest voorkomende symptomen zijn stijfheid, kreupelheid, verminderde activiteit, piepen bij opstaan en/of lopen, gedragsverandering en bijvoorbeeld verdikking van de gewrichten/spieren/pezen.

Maar geen zorgen! Er is een manier om je maatje te helpen weer wat soepeler te worden. Om je huisdier te ondersteunen en de pijn enigszins te verlichten kun je overwegen om Groenlipmossel toe te voegen als aanvulling op de hoofdvoeding. Een supplement als Groenlipmossel draagt bij aan de smering en ondersteuning van pezen, kraakbeen en gewrichten. Dit werkt ook preventief.

Wat doet Groenlipmossel dan precies?

De Groenlipmossel dankt zijn naam aan de groene rand van de schelp en komt alleen voor in de schone wateren van Nieuw-Zeeland. Groenlipmossel bevat unieke vetzuren en bouwstenen voor gewrichten, botten en kraakbeen. Het is een natuurlijke ontstekingsremmer die pijn en stijfheid helpt te verminderen en daardoor perfect kan worden ingezet bij pijnlijke en ontstoken gewrichten. In Groenlipmossel zitten de Omega 3-vetzuren EPA en DHA, furaanvetzuren, glycosaminoglycanen en eiwitten. Naast EPA en DHA bevat het ook ALA, SDA, ETE, DTA, DPA en het zeldzame ETA.

Het geven van dit supplement kan dus helpen de pijn te verlichten, zodat jullie samen weer zorgeloos kunnen genieten van een heerlijke wandeling! Er zijn al vele positieve ervaringen met Groenlipmossel, maar net als bij mensen reageert ook iedere hond anders. De ene viervoeter heeft sneller profijt van de werking dan de ander. Ondanks het feit dat Groenlipmossel een positief resultaat kan opleveren is het belangrijk om te voorkomen dat je huisdier de gewrichten te zwaar belast. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld meedoen met hondensporten etc. Pas daarom de intensiteit van de dagelijkse activiteiten aan en zorg ervoor dat je huisdier ook een hoogwaardige complete voeding krijgt die aansluit op zijn behoeften.

Je kunt groenlipmossel hier bestellen om de voordelen te ontdekken.