Cat people: Netflix review – deel 2

Al eerder deelde we onze ervaring met de serie Cat people die momenteel op Netflix te zien is. Hieronder bespreken we de laatste drie afleveringen van een toch wel hele leuke serie. Benieuwd naar de review van de eerste drie afleveringen? Check die via deze link.

De laatste drie afleveringen.

Aflevering 4: Paws for the cause

Kat mr B Netflix Cat People review

Bron: Mr. B the cat https://www.instagram.com/p/CCgAC0Mjo32/
Credit: Mr. B/Instagram

Op een dag ziet Sarah Bergstein (dan nog werkzaam in het leger) een oproep voor de adoptie van een vrij mollige kat, Mr. B. De kat weegt op dat moment 12 kilo en Sarah en haar partner nemen de zorg op zich. Ze waren niet de enige geïnteresseerde; in totaal reageerde 3.000 mensen voor adoptie van deze kat. Sarah en partner zien al snel hoeveel mensen er bezig zijn op vrijwillige basis voor katten en willen iets terug doen voor deze kattenhelpers. Hiervoor start ze de organisatie: Mr. B ‘s random acts of kindeness. Een manier om de kattenhelpers te bedanken voor hun inzet door geld op te halen bij donateurs en zorgen dat dit geld bij kattenhelpers en stichtingen terecht komt.

De eerste donatie ging naar Sterling, ook wel de Trapking genoemd. Hij viel hen direct op toen hij op een podium vertelde over zijn verhaal. Hij wil een einde maken aan de euthanasie van straatkatten. Hij verkocht daarom alles wat hij had en leeft nu in een bus, zodat hij voldoende geld overhoudt voor de operaties van de katten. Hij werkt met de TNR-methode, Trap (vangen in kooi), Neuter (dierenartscontrole met vaccins en sterilisatie of castratie) en tot slot Release (het terugzetten van de kat) om de populatie zwerfkatten terug te brengen.

Leuk feitje: Mr. B een ochtendkat die om 03:50 start te mauwen om op te staan en de dag te beginnen.

 

Aflevering 5: God’s little people

Richard en Joan hadden luxeleven in Denemarken maar miste een gevoel van zingeving. Ze reisde de wereld over en bleven uiteindelijk op het Griekse eiland Syros. Al snel zagen ze het probleem met de straatkatten op het eiland; een populatie van 25.000 mensen en 13.000 katten. De katten werden daarom op het eiland als ongedierte gezien. Joan en Richard besloten een stichting op te zetten en wilde de mentaliteit van de bewoners over katten veranderen. Ze nemen nu katten op, verzorgen ze en proberen ze internationaal te laten adopteren. Dit doen ze met behulp van vrijwilligers. Ook maken zijn gebruik van de TNR-methode om de kattenpopulatie te beheersen, en de vicieuze cirkel van geboorte en dood te doorbreken. Benieuwd naar de werkzaamheden of de katten die ter adoptie worden aangeboden? Bezoek de facebookpagina voor meer info: https://www.facebook.com/godslittlepeople/

Aflevering 6: Catwabunga

Fallbrook Californië. Mavi (Maverick) een speciale Bengaalse kat. De eigenares kreeg hem vanuit een nestje van haar broertje. Als kitten was hij wat mank en daarom nam ze de kat onder haar hoeden. Mavi zorgt voor veel emotionele support; de eigenaresse kampte al enige jaren met een depressie. Dit speelde meer in haar familie en daarom verloor ze tragisch zowel haar nicht als vader aan zelfmoord.

De kat werd opgenomen in het gezin en ging overal mee naartoe. Als zij en haar vriend boodschappen gaan doen, gaat de kat mee, die van jongs af aan gewend was om een harnasje te dragen. De kat bleek anders dan andere katten, hij bleek snel te leren en kon bijvoorbeeld vrij goed met een skateboard overweg. Toch staat de kat voornamelijk bekend als de ‘surfkat’. De eerste keer op het strand merkte ze al dat deze kat niet bang is voor water, want hij liep zonder moeite door diepe plassen water heen.

Maverick surf kat cat people Netflix 2

Nu kunnen Bengaalse katten over het algemeen wat beter tegen water, maar Mavi is een vak apart. Ze begonnen hem te trainen in het zwembad, waar hij rustig van surfboard naar surfboard begon te springen. De eerste keer in de zee zat Mavi bij zijn eigenaar op het surfboard, terwijl het vrouwtje eromheen vaarde met een kano. De kat bedacht zich niet en sprong rustig in het water om naar de kano te zwemmen. Inmiddels kan het dier een aardig potje surfen en heeft veel fans. De kat wordt door de eigenaren goed verzorgt, zo vieren ze zijn verjaardag elk jaar groots met veel bezoek en lekkere vis cake.

Conclusie:

Het is mooi om te zien dat er zoveel mensen zijn die alles opgeven voor een zwaar leven met het verzorgen en redden van katten. Anderen zien hun kat als een echt onderdeel van het gezin (terecht :-)) een serie die het zeker waard is om te kijken als je een catlover bent. Ik was in ieder geval ook redelijk verrast om te zien wat katten eigenlijk allemaal wel niet kunnen leren. Mocht je het nog niet bekeken hebben; veel plezier met de serie Cat people.