Sinds een tijdje doe ik hard mijn best op duurzamer te leven. Ik probeer bijvoorbeeld minder plastic te gebruiken, want alle kleine beetjes helpen natuurlijk. Maar wist je dat je ook door kleine aanpassingen te maken voor je dier een stuk duurzamer kunt zijn? We geven hier een overzicht van enkele duurzame producten voor honden.

Shampoo bar

Honden shampoo bar duurzaam

Een van de eerste dingen die ik zelf heb gedaan, is mijn plastic fles shampoo vervangen voor een shampoo bar. Een shampoo bar is een blok zeep wat vaak ook nog langer mee gaat dan een fles shampoo. Maar wist je dat dit ook voor je hond bestaat? Nu met het vieze weer was ik de viervoeters wat vaker en gebruik ik een shampoo bar. We hebben een shampoobar in de webshop. Naast dat het plasticvrij is en dus beter voor het milieu, ruikt het ook nog eens hartstikke lekker, namelijk naar pepermunt, citronella en lavendel. Het is makkelijk in gebruik, want je maakt de bar nat en het begint te schuimen. Na gebruik leg ik het de drogen op een schoteltje en gebruik ik het de volgende keer gewoon weer.

Poepzakjes

Je kunt het leuk vinden, of niet, maar als hondeneigenaar ontkom je er helaas niet aan op poepzakjes bij je te dragen. Geloof me, ik doe ook veel liever iets anders dan een dampende drol uit het gras of van de stoep vissen. Maar als je het dan toch moet doen als er ergens opruimplicht is, doe het dan ook goed. Wij hebben verschillende poepzakjes in de shop die ecologisch afbreekbaar zijn. Zoals bijvoorbeeld: Hondenpoepzakjes poo dog waste vegan groen 120 stuks. De hondenpoepzakjes zijn 100% composteerbaar door het bio-maïszetmeelmengsel. Daarnaast zijn de zakjes sterk en lekbestendig. En niet geheel onbelangrijk: door de handvaten zijn ze ook nog eens makkelijk te dragen. Op naar de dichtstbijzijnde prullenbak!

Hondenvervoer

Trixie fietsmand met draadkoepel achterop zwart

Zoals in een andere blog beschreven, is een van onze goede voornemens om meer te bewegen. Wat vaker de auto laten staan is natuurlijk niet alleen goed voor jou, maar ook nog eens goed voor de natuur. Wil je jouw doerak mee nemen naar een wandel gebied? Pak lekker de fiets en neem het dier mee. Is jouw viervoeter van klein formaat kan het heel goed mee in een fietsmandje, maar uiteraard zijn wij ook de joekels van een honden niet vergeten. Zo hebben wij ook fietskarren in de shop. De meeste vinden het heerlijk om om zich heen te kunnen kijken terwijl jij aan jouw conditie werkt.

Vegan snacks

Ze zeggen niet voor niks dat als je de wereld wil veranderen dat je bij jezelf moet beginnen. Zoals wij mensen af en toe (of helemaal) vlees laten staan, kunnen honden dat ook. En waar ik ben achter gekomen dat vegan snacks er niet onder voor doen. Een goed voorbeeld van vegan snacks zijn die van Dentral Treat rund – goed voor gebit, natuurlijk en lekker. Deze zijn gezond, vegan en jouw doerak vind het ook nog eens heel erg lekker. Jij een koekje bij de koffie, jouw schat een lekkere vegan snack?

Een boel kleine veranderingen kunnen uiteindelijk voor een grote verandering zorgen, want alle kleine beetjes helpen. Doe je ook met ons mee?