Honden staan bekend om hun aanpassend karakter toegespitst op de gevoelens en behoeften van zijn baas. De typische karaktereigenschappen van een hond variëren echter per ras.

Wil je graag een echte rashond? Dan moet je vaak bereid zijn te betalen. Maar hoeveel precies? Dat is afhankelijk van de raszuiverheid, de stamboom, de populariteit en zeldzaamheid. De prijzen voor een rashond kunnen hoog oplopen. Wij zullen 5 van de duurste hondenrassen ter wereld voor je uitlichten.

Tibetaanse Mastiff   – vanaf 7000 euro

De Tibetaanse Mastiff is ongetwijfeld één van de duurste en grootste hondenrassen in de wereld met zijn  oorsprong in China en Nepal. De duurste hond ooit ter wereld verkocht is voor een bedrag van 1,6 miljoen! Deze werd gekocht door een Chinese zakenman, het ging om een pup van 8 maanden oud.

Het uiterlijk van de Mastiff is krachtig, sterk en imponerend.  De schofthoogte kan tot 83 cm worden met een gewicht tot 73 kg. Verder is de vacht dik en lang, waarbij de haren in de nek zijn ruw en lijken op de manen van een leeuw.

Het karakter wordt beschreven als zeer intelligent, eigenwijs, beschermend, bescheiden en onafhankelijk.  Alhoewel het ras intelligent is het door zijn koppigheid lastig is om hem te trainen en dingen aan te leren. Deze grote knuffelbeer is trouw aan zijn baasje, maar terughoudend en gereserveerd tegenover vreemden.  MastiffDaar de Tibetaanse Mastiff ook vrij agressief kan zijn is  socialisatie gewenst. Deze soort is een aanrader voor mensen die graag een sterke, onafhankelijk bewaker nodig hebben. Het ras is minder geschikt  voor training en indien er jonge kinderen in huis zijn die van knuffelen houden. Echter kan deze soort bij een goede socialisatie goed overweg met kinderen en andere huisdieren. Je moet voor deze hond wel flink de portemonnee opentrekken, de honden met 99% zuiverheid koop je vanaf ongeveer 4.000 – 7.000 Euro.

Canadese Eskimohond- 6500 euro

De Canadese Eskimohond is een van de oudste hondenrassen en staat bekend als een zeer zeldzame werkhond. De Canadese Eskimohond werkte voor Inuit-jagers als sleehond en om grote roofdieren op afstand te houden. De opkomst van de sneeuwmobiel heeft de behoefte naar deze soort doen dalen. Het uiterlijk wordt gekenmerkt door een brede borst, dikke vacht, een lange, dikke staart (die ze over hun rug kunnen krullen) en rechtopstaande oren. De schofthoogte kan tot 70 cm zijn met een gewicht tot 40 kg.

Het karakter van de Eskimohond kan beschreven worden als aanhankelijk, vriendelijk, loyaal,  moedig en intelligent.  Ze zijn terughoudend en met hun alerte houding naar vreemden toe maakt het dier een goede waakhond. Canadese EskimohondOmdat dit ras zeer actief is en graag werkt, is het minder geschikt om deze hond in een kleine woonruimte te houden. Verder is deze soort goed in de omgang met kinderen en dieren indien er goed gesocialiseerd is.

De Canades Eskimohond is verlegen noch agressief en is vanwege zijn stoere en vriendelijk karakter een goede match voor een actief gezin. Ben jij vaak in beweging en zoek jij naar een vriendelijk en loyale hond dan is de Canadese Eskimohond zeer geschikt! Het ras is echter niet goedkoop, de prijs voor een Eskimohond ligt momenteel zo rond de 6500 Euro.

Samojeed – 2000 euro

De naam van de Samojeed hond is afkomstig van de Samojedenvolkeren in Noord Rusland en Siberië. Dit ras werd gebruikt voor de jacht en o.a. als  sledehond. Deze hond had onder andere de belangrijke taak om de kinderen te beschermen tegen de kou. Het dier heeft een prachtig uiterlijk van een witte poolhond, met gemiddelde afmetingen en functionele bouw die kracht, elegantie, charme, zelfvertrouwen en uithoudingsvermogen uitstraalt. Samojeed hondVerder valt dit ras op door zijn witte, dikke vacht en zijn zeer vriendelijke gezichtsuitdrukking. De schofthoogte is tot 60 cm en het gewicht rond de 30 kg. De prijs van deze dieren kan aardig oplopen en met een prijs vanaf zo’n 2.000 Euro een verdiend plekje in deze lijst.

Het karakter van deze soort wordt beschreven als vriendelijk, open, oplettend. Het dier is verder zeer  sportief en  actief,  en wil graag bij zijn baasje zijn. Kortom een ideale hond om fysieke activiteiten mee te doen! Op zoek naar een energieke en zorgzame gezins en familiehond, dan is de Samojeed een match!

Faraohond- 2000 – 5500 euro

De faraohond is een eeuwenoud hondenras afkomstig uit het 17e-eeuwse Malta waar hij ook als de nationale hond wordt erkend. Deze honden werden gebruik als wind- en jachthonden. Het ras heeft een aantal opvallende eigenschappen, zo kunnen de honden glimlachen en blozen door enthousiasme (roze kleuren van oren en neus). Het ras is relatief groot en hoog ,  heel smal en niet zo gespierd. De schofthoogte is  tot 63 cm en gewicht tot 27 kg. Zijn bouw is heel fijn met een duidelijk spitse kop en lange snuit. De oren staan recht en zijn heel groot. Het hoofd staat op een vrij lange en sierlijk gebogen nek. De staart is eveneens heel smal. De vacht van de farao hond is kort en heeft een fijne tot ruwe textuur.  De faraohond heeft een elegant, trouw, verdraagzaam en onafhankelijk karakter. Deze atletische hond is gauw afgeleid als ze iets horen, zien of ruiken, dus kan het een uitdaging zijn om dit ras te trainen. Verder is deze soort zeer geschikt als gezinshond. Het is geen goedkoop ras, de prijs voor deze dieren ligt rond de 5500 Euro.

Löwchen ( Leeuwenhondje) – 1200 á 4500 euro

De zeer zeldzame Löwchen is sinds de middeleeuwen bekend als een gezelschapshondje. Typerend voor het ras is het uiterlijk als van een leeuw,  vandaar de naam “leeuwenhondje”.  Het Leeuwhondje heeft een kort hoofd, oren zijn vrij lang en worden hangend gedragen. De ogen zijn rond en groot. Het lichaam is kort en benen recht met kleine ronde voeten. De staart is middelmatig lang en een lange, golvende vacht. De schofthoogte is tot 32 cm met een gewicht van tot 8 kg.

Het karakter van leeuwenhondjes is te beschrijven als zeer intelligent, leergierig, levendig  en aanhankelijk en hechten sterk aan hun eigenaar. LeewenhondjeHij is geschikt om overal mee naartoe te gaan, mede door zijn bouw. Soms kunnen ze best eigenwijs zijn maar verder is het  een uitstekende zelfverzekerde familiehond. Verder zijn het zeer sociale honden en kunnen ze het goed vinden met soortgenoten, andere huisdieren en kinderen. Vanwege zijn intelligentie en de mogelijkheid om snel te leren is deze hond ook zeer ideaal om getraind te worden. Verder minder geschikt als waakhond. De prijzen van deze hond starten vanaf ongeveer 1200 Euro.

Minder dikke portemonnee? Gelukkig zijn er ook zat rassen die beter betaalbaar zijn (en ook heel leuk).