4 goede voornemens samen met je hond

2022 is inmiddels een feit en bij een nieuw jaar horen goede voornemens. Op het moment dat je dit leest zijn de eerste dagen van de eerste maand alweer voorbij. Veel mensen beginnen het nieuwe jaar met goede voornemens, maar veel van hen zijn er inmiddels ook alweer mee gestopt. Gelukkig is 2022 pas net begonnen en is het nog niet te laat om met nieuwe voornemens verder te gaan. Heb je een stok achter de deur nodig? Geen probleem, jouw hond kan dat voor je zijn!

Meer bewegen

Misschien wel het grootste cliché onder de goede voornemens is om meer te gaan sporten. Met de sportscholen die gesloten zijn, gooien veel mensen de handdoek

Trixie fietsmand bagage drager breed zwart

in de ring voor aleer ze begonnen zijn. Maar wist je dat wandelen erg goed voor jou, maar ook voor je hond is? Jullie werken allebei aan je conditie en wandelen heeft een positief effect op jullie gezondheid. En als aan het eind van de wandeling die zielige oogjes je aankijken om aan te geven dat ze nog niet naar huis willen, dan ga je toch gewoon nog een rondje? Als dat geen stok achter de deur is voor meer beweging, weet ik het ook niet meer. Voor leuke jogginglijnen en activiteiten materiaal kun je onze collectie hier bekijken.
Mocht wandelen nou niet zo jouw ding zijn, kunnen jullie natuurlijk ook met de fiets erop uit. Jouw lieve schat kan mee in een fietsmandje, maar mocht jouw hond nou niet een typisch schoothondje zijn kan het ook met je mee rennen aan een fietsbeugel. Te groot voor in een mandje maar toch niet willen rennen? Wij hebben ook een handige fietskar in de webshop. Zo kan jouw trouwe viervoeter ook overal op de fiets mee naar toe. Check ons complete fietsassortiment hier!

Nieuwe mensen leren kennen

Door de tijd waarin we leven is het misschien niet meer zo makkelijk om nieuwe mensen te leren kennen. Maar wist je dat de meeste hondenbaasjes dol zijn om over hun hond te vertellen? (jij bent dus echt niet de enige!!) Mochten jij en je doerak dan toch samen buiten zijn, begroet dan eens de hondenbaasjes die je tegenkomt onderweg. Er is altijd gespreksstof en de honden kunnen lekker met elkaar spelen. Win-win.

Ga naar een plek waar je nog nooit bent geweest

Als ik naar mezelf kijk, vind ik het superleuk om naar nieuwe plekken te gaan. Ik doe dat alleen niet zo snel alleen. Gelukkig is jouw hond het perfecte maatje om mee te nemen. Ga bijvoorbeeld eens lekker uitwaaien. Er zijn veel stranden in Nederland waar honden in de zomer niet mogen komen, maar waar ze in deze tijd van het jaar wel welkom zijn. Daarnaast kan je natuurlijk ook naar de Soesterduinen gaan. Dit duingebied in soest aan de foekenlaan is ideaal om met jouw hond naar toe te gaan. Voor jou een heerlijk stukje nieuwe omgeving en voor de hond een heerlijke plek om rond te rennen. Daarnaast kan je hond hier nieuwe contacten opdoen gezien de locatie is opgenomen in de doggy dating app. 

Knuffelen

Er zijn meerdere wetenschappelijke onderzoeken die hebben aangetoond dat knuffelen gezond is.Knuffel hond Kong

Knuffelen op 1.5 meter afstand gaat wat lastig. Maar jouw hond is ook zeker een goed knuffelmaatje. Er zijn heel veel redenen te bedenken waarom je dit meer met je hond zou moeten doen. Het versterkt namelijk de band met het beestje. Daarnaast verlaagt knuffelen je stressniveau en wetenschappers zeggen dat het ook jouw immuunsysteem een boost kan geven. Dat is toch wat we willen in deze tijd? Ben je zelf niet thuis dan kun je altijd een knuffeltje achterlaten voor je hond. Ze gaan zich eraan hechten en zien als ‘maatje’ als jij buiten de deur bent.

Hopelijk kunnen we aan het eind van dit jaar terugkijken op een jaar waarin we ons wel aan onze voornemens hebben kunnen houden.

Namens Dr.Dibbus wens ik jullie een gezond en liefdevol jaar toe!